Cargando Eventos

« Todos los Eventos

 • Este evento ha pasado.

4ª Jornada d’Arxius que organitza l’Arxiu de Reus amb el títol “Del pergamí al tuit. Nous reptes dels arxius”

2 mayo, 2019 @ 09:15 - 19:00 UTC+1

La 4ª Jornada d’Arxius que organitza l’Arxiu de Reus amb el títol “Del pergamí al tuit. Nous reptes dels arxius”, tindrà com a eix temàtic els nous desafiaments que es plantegen en aquests equipaments amb l’aparició de nous sistemes d’emmagatzematge i transmissió de dades, especialment vinculats a les tecnologies digitals. Les inscripcions es poden realitzar a través del web municipal o bé al telèfon de l’Arxiu 977010054.

La jornada s’iniciarà amb una conferència a càrrec del president d’Arxivers Sense Fronteres Internacional, Ramon Alberch, qui parlarà sobre “De l’arxiu d’ahir als nous reptes. Present i futur dels arxius a través de l’evolució i el canvi dels suports documentals”. El conjunt de la programació de la jornada és el següent:

Matí

 • 9.15 h Presentació a càrrec del Sr. Jordi Agràs Estalella, delegat de Cultura de la  Generalitat i del Sr. Joaquim Enrech Garola, regidor d’Hisenda i Recursos Generals de l’Ajuntament de Reus.
 • 9.30 h Conferència inaugural: De l’Arxiu d’ahir als nous reptes. Present i futur dels arxius a través de l’evolució i el canvi dels suports documentals. A càrrec del Dr. Ramon Alberch Fugueras, president d’Arxivers Sense Fronteres Internacional.
 • 10.30 h De la fotografia a la imatge: el trànsit cap a les Humanitats Digitals. A càrrec de David Iglésias Franch, cap de secció de documentació fotogràfica i audiovisual de l’Ajuntament de Girona.
 • 11.30 h Pausa-cafè.
 • 12.00 h Els documents sonors: les seves característiques i la seva preservació. A càrrec  de Margarida Ullate i Estanyol, cap de la unitat de sonors i audiovisuals de la Biblioteca de Catalunya.
 • 13.00 h Del document electrònic als arxius de fons de xarxes socials. A càrrec d’Aniol Maria Vallès, arxiver i membre del Grup de Treball sobre Transparència i Dades Obertes, de l‘AAC-GD.

Tarda d’experiències

 • 16.30 h El fons Josep Murgadas Esteve: estudi d’un fons fotogràfic familiar. De casa a la web. (treball de recerca de 2n de Batxillerat). A càrrec de Gerard Carceller (tutor) i  Andreu Reyes Murgadas, autor del TR.
 • 17.00 h Una anàlisi etnogràfica a través del fons fotogràfic Montserrat Vidal i Barraquer Marfà: Cambrils abans i ara. A càrrec d’Aïda Sánchez Martínez, investigadora en història de les dones_a la URV.
 • 17.30 h Pausa-cafè.
 • 18.00 h Fons disgregats: arxius i recerca a l’entorn de les Brigades Internacionals. A càrrec d’Aitor Garcia Solé, historiador.

Detalles

Fecha:
2 mayo, 2019
Hora:
09:15 - 19:00 UTC+1
Categoría del Evento:
Web:
http://www.reus.cat/noticia/els-nous-reptes-dels-arxius-centraran-la-jornada-prevista-larxiu-de-reus-el-2-de-maig

Organizador

Arxiu Municipal de Reus
Teléfono:
977 01 00 54
Correo electrónico:
arxiumunicipal@reus.cat
Ver la web Organizador

Local

Arxiu Municipal de Reus
Carrer de Sant Antoni Maria Claret, 3
Reus, 43204 Spain
+ Google Map
Teléfono:
977 01 00 54
Ver la web Local

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *